Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Saarlooswolfhond

saarlooswolfhond

Groep Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden
FCI 311
Sectie 1

Tegen 1930 wilde L. Saarloos, die in de buurt van Rotterdam woonde, zijn honden verbeteren, vooral hun uiterlijk en uithoudingsvermogen. Hij kruiste met succes een Duitse Herder met een wolvin uit Rusland. In 1975 werd de Saarlooswolfhond als een Nederlands ras erkend. In 1981 werd het door de FCI erkend. In het buitenland is deze hond zeldzaam.

Type hond
Herdershonden

Land van herkomst
Nederland

Oorspronkelijke naam
Saarlooswolfhond

Andere naam


Karakter
Deze aanhankelijke en oplettende hond is gereserveerd tegenover vreemden. In een groep honden is zijn meute-instinct sterk aanwezig. Hij is onafhankelijk en koppig. Hij heeft een baas nodig die hem domineren kan, zonder tot fysiek geweld over te gaan. Een goede socialisatie gedurende de eerste twee jaar is van essentieel belang.

Verzorging
Hij is niet geschikt voor het leven in de stad. Zelfs wanneer hij op het platteland leeft, heeft hij regelmatige wandelingen nodig. Zijn vacht heeft geen bijzondere zorg nodig.

Gebruik
Voorheen blindengeleidehond, reddingshond. Gezelschapshond.
Hoofd
Wolfachtig, harmonisch ten opzichte van het lichaam. Brede, platte schedel. Lichte stop. Brede snuit. Zwarte of leverkleurige neusspiegel, al naar gelang de kleur van de vacht. Goed gesloten lippen.

Ogen
Middelgroot, amandelvormig, bij voorkeur geel.

Oren
Middelgroot, rechtop staand, vlezig, puntig.

Lichaam
Krachtig, iets langer dan hoog. Droge, gespierde hals. Goed gewelfde ribben. Krachtige, gespierde romp. Rechte en massieve rug. Licht hellende croupe.

Ledematen
Lange benen met stevige botten. Ovale, goed gesloten voeten.

Staart
In rust sabelvormig.

Vacht
Hard en recht (stokhaar). Dikke, wollige ondervacht.

Kleur
Licht tot donker zwart (wolfsgrauw), lichtbruin tot donkerbruin en helder cr?me tot wit. Andere kleuren zijn niet toegestaan.

Schofthoogte
Reuen: 65-75 cm Teven: 60-70 cm.

Borstomvang


Gewicht
30-35 kg.