Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Keeshond Middenslag

keeshond-middenslag

Alias Keeshond Middenslag
Groep Spitsen en oertypes
FCI 97
Sectie 4

Keeshonden stammen af van de Turfhonden uit het Stenen Tijdperk (Canis familiaris palustris). Ze zijn daardoor één van de oudste gedomesticeerde rassen die van wolfachtige honden afstammen. Er bestaan vele variëteiten: - Keeshond of Wolfspitz is de grootste, met een schofthoogte van 45 tot 55 cm.- Grote Keeshond (Grosspitz) met een schofthoogte van 42 tot 50 cm.- Middenslag Keeshond (Mittelspitz) met een schofthoogte van 30 tot 38 cm.- Kleine Keeshond (Kleinspitz) met een schofthoogte van 23 tot 29 cm.- Dwergkeeshond (Zwergspitz) met een schofthoogte van 18 tot 22 cm.De Keeshond werd zeer populair in Nederland, waar hij werd genoemd naar Cornelis de Ghijselaer (Kees), de Nederlandse leider van de Patriotten die in de 17e eeuw in opstand kwam tegen het Huis van Oranje. Cornelis (Kees) had een Spits die hem overal vergezelde. Al snel werden zijn hond en zijn partijgenoten Kezen genoemd. De Kleine Keeshond en de Dwergkeeshond werden Pommerense Loulou's genoemd naar de Baltische streek waar sommige Keeshonden werden gefokt. De eerste Keeshondenclub, de Franse Pommerense Loulou Club, werd in 1935 opgericht. In 1960 veranderde de club zijn naam in Club français du Spitz. De kleine en de dwergvariëteit komen het meest voor.

Type hond
Europese Keeshonden

Land van herkomst
Duitsland

Oorspronkelijke naam
Deutscher Spitz

Andere naam
Keeshond, Pommerse LouLou, Duitse Keeshond, De Kees

Karakter
Deze robuuste, levendige en waakzame hond is van nature rustig en onafhankelijk. Hij vormt een sterke band met zijn baas en is een aanhankelijke, maar soms jaloerse gezelschapshond. In het bijzonder is de Kees-hond dapper, waakzaam en argwanend tegenover vreemden, en daardoor een uitstekende waakhond. De hond kan agressief ten opzichte van andere honden zijn. Een consequente en geduldige opvoeding is nodig.

Verzorging
Kleine Keeshonden passen zich beter aan het stads-leven aan dan de grotere soorten. Twee keer per week borstelen is voldoende.

Gebruik
Waakhond. Gezelschapshond.
Hoofd
Middelgroot, vosachtig. Wigvormige schedel die naar een puntige neus toeloopt (spitz betekent "puntig"). Matige stop. Snuit is niet te lang. Zwarte lippen, behalve bij bruine vacht.

Ogen
Middelgroot, ovaal en enigs-zins schuin in de schedel geplaatst. Donker van kleur.

Oren
Klein, dicht bijeen, driehoekig, puntige uiteinden. Altijd rechtop gedragen.

Lichaam
Vierkant gebouwd. Middellange hals zonder keelhuid en met een dikke kraag. Diepe borstkas. Brede, korte, krachtige lendenen. Buiklijn licht opgetrokken. Korte, rechte rug. Brede, korte, niet hellende croupe.

Ledematen
Ronde, compacte kattenvoeten met dikke voetzolen. Gespierde benen met krachtig bot.

Staart
Rijk behaard. Gekruld over de rug gedragen.

Vacht
Lang, recht, afstaand dekhaar. Hoofd, oren, voorkant van de benen en voeten zijn met kort, dicht haar bedekt. De vacht is lang niet golvend, krullend of ruw. Dikke kraag op hals en schouders, bevedering en weelderige broek. Korte, dikke, wollige ondervacht.

Kleur
Zwart, bruin, wit, oranje of wolfsgrijs en andere kleuren.

Schofthoogte
Afhankelijk van vari?teit: 18 tot 55 cm.

Borstomvang


Gewicht
Keeshond: ongeveer 20 kg. Dwergkeeshond: minder dan 3,5 kg.