Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Duitse Jachtterriër

duitse-jachtterrier

Groep Terriërs
FCI 103
Sectie 1

Het ras is rond 1920 ontstaan in Beieren (Duitsland). Gefokt met behulp van de Foxterrier en de Welsh Terrier. Zo is een all-round jachthond ontstaan; niet te klein en niet te groot. Het is altijd de bedoeling geweest dit ras uitsluitend als werkhond (jacht) te gebruiken, zodat het niet in het bezit komt van niet-jagers. Algemeen voorkomen Doet op het eerste gezicht aan een donkere, ruwharige Foxterrier denken, maar is zwaarder gebouwd en de schedel is breder. Het lichaam heeft een rechte, sterke rug en de botten zijn relatief goed ontwikkeld. Kenmerkend zijn de V-vormige oren die, hoog aangezet, dicht tegen het hoofd hangen. Maakt een stoere indruk.
Type hond
Terriër

Land van herkomst
Duitsland

Karakter
Fel, stoer, attent en wantrouwend tegen vreemden.
Verzorging
De rasstandaard vermeldt dat dit ras weinig vatbaar is voor ziekten. De vacht heeft geen specifiek onderhoud nodig.
Gebruik
Geschikt als aardhond, speurhond, drijfhond en ook om te apporteren. Hoort in principe alleen thuis bij jagers en wordt door hen om zijn capaciteiten alom gewaardeerd.
Hoofd
vlakke schedel, breder tussen de oren dan bij de fox-terrier, smal toelopend naar de neus. Geringe stop. De voorsnuit is iets korter dan de schedelpartij en krachtig, met gepronoceerde wangen, krachtige onderkaak met een geprononceerde kin. Zwarte neusspiegel. Honden met een bruine vacht hebben een bruine neusspiegel.
Ogen
Klein, diepliggend, donker, met een resolute uitdrukking.
Oren
V-vormig, middelmatig groot, hoog aangezet, dicht tegen het hoofd hangend.
Lichaam
Rechte rug, krachtig maar niet al te kort. Gespierde lendenpartij, lange croupe, goed bespierd.
Ledematen
Lange, goed naar achteren geplaatste schouders. Rechte voorbenen, sterke, licht verende voormiddenvoet, relatief krachtige botten. Lange dijbenen, goed gehoekt in knie- en spronggewricht, lage sprongen, goed bespierde achterhand.
Staart
Wordt eerder horizontaal dan rechtop gedragen, echter niet over de rug.
Vacht
Sterk, dicht en hard ruwharig. Te kort en gladharig is ongewenst. De hoofdkleur is zwart, zwartgrijs gemengd of donkerbruin met bruinroodgele aftekeningen, o.a. op snuit, borst, benen en onder de staart. Een klein beetje wit aan borst en tenen is toegestaan. Gevlekte pups worden niet in het stamboek ingeschreven.

Kleur
Zwart, zwartgrijs gemengd of donkerbruin met bruinroodgele aftekeningen

Schofthoogte
niet meer dan 40 cm

Borstomvang


Gewicht
reuen 9 - 10 kg, teven 7,5 - 8,5 kg