Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Bull Terriër

bull-terrier

Alias Bull Terriër
Groep Terriërs
FCI 11
Sectie 3

De Bull Terriër komt voort uit kruisingen tussen Engelse Bulldoggen en Terriërs. Deze kruisingen hadden als doel een gevechtshond te ontwikkelen. Hij werd eerst bij stierengevechten later bij hondengevechten gebruikt. In 1835 werden deze gevechten verboden. Rond 1860 verfijnde men zijn bouw. Er werd een witte variëteit gefokt, die de basis vormt voor de Bull Terriër. Het ras werd in 1933 door de Kennel Club erkend.

Type hond
Bull Terriërs

Land van herkomst
Groot-Brittannië

Oorspronkelijke naam
English Bull Terriër

Andere naam
Bull Terriër, Engelse Bull Terriër

Karakter
De Bull Terrër is uiterst robuust, erg stoutmoedig en dapper, evenwichtig, stabiel maar halsstarrig. Hij is vriendelijk, speels en blaft weinig. Het is een aangename gezelschapshond. Een consequente opvoeding zonder geweld is nodig.

Verzorging
Hij past zich aan het leven in een appartement aan maar hij houdt niet van de eenzaamheid en heeft veel beweging nodig. Wekelijks borstelen is voldoende.

Gebruik
Waakhond. Gezelschapshond.
Hoofd
Lang, krachtig, ovaal (ei-vormig). Het bovenste deel van de kop is bijna plat. Stop bijna verdwenen. Krachtige onderkaak.

Ogen
Lijken smal, schuin geplaatst, driehoekig,zwart of bruin en zo donker mogelijk.

Oren
Klein, dun, dicht bij elkaar, recht opstaand.

Lichaam
Massief. Uiterst gespierde hals zonder keelhuid. Brede, diepe borstkas. Korte, gespierde rug. Goed gewelfde ribben. Brede, gespierde lendenen.

Ledematen
Gespierd, zware botten. Ronde, compacte (gesloten) voeten. Gewelfde tenen.

Staart
Kort, laag aangezet, horizontaal gedragen. Breed aan de basis, van daar af versmallend.

Vacht
Kort, vlak aanliggend, aangesloten, stug aanvoelend. Zachte ondervacht in de winter.

Kleur
De witte honden hebben een zuiver witte beharing. De pigmentatie van de huid en aftekeningen op de kop worden niet als fouten beschouwd. Bij de gekleurde dieren moet de kleur het wit overheersen. Zwart gestroomde, rode, wildkleurige en driekleurige vacht zijn toegestaan.

Schofthoogte
Geen limieten.

Borstomvang


Gewicht
Geen limieten. Er bestaan Miniatuur Bull Terri?rs die niet groter worden dan 35,5 cm en minder dan 9 kg wegen.