Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Engelse Bulldog

engelse-bulldog

Groep Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
FCI 149
Sectie 2.1

Men vermoedt dat de Bulldog afstamt van de Molossers van Epirus, een oorlogshond, ingevoerd in Engeland door de Feniciërs. Zoals zijn naam aangeeft ('bull' is 'stier' in het Engels) werd hij gefokt voor de stierengevechten. Destijds werden ook hondengevechten georganiseerd. In 1835 werd deze gruwelijke praktijk verboden. In 1875 werd de eerste rasstandaard gepubliceerd.De latere selecties hebben van de Bulldog een gezelschapshond gemaakt.

Type hond
Dogtype Molosser

Land van herkomst
Groot-Brittannië

Oorspronkelijke naam
Bulldog

Andere naam
Engelse Bulldog

Karakter
Levendig, eigenzinnig, moedig met een evenwichtig karakter, betrouwbaar. Anders dan zijn uiterlijk doet denken is hij lief en rustig. Hij heeft een goed karakter en blaft weinig. Ideaal gezelschap voor kinderen en is zeer gehecht aan zijn bazen. Hij moet consequent opgevoed worden.

Verzorging
Hij past zich aan het leven in de stad aan indien hij regelmatig beweging krijgt. Hij kan warmte slecht verdragen. Hij moet dagelijks geborsteld worden en de huidplooien op de kop moeten regelmatig nagekeken worden om irritatie te vermijden.

Gebruik
Gezelschapshond.
Hoofd
Massief. Kort aangezicht. Brede schedel. Losse gerimpelde huid. Diepe stop. Korte, brede snuit met diepe huidplooien. Brede neusgaten. Dikke, afhangende lippen. Brede, vierkante kaken. De onderkaak is langer dan de bovenkaak en is opwaarts gericht.

Ogen
Moeten zo ver mogelijk uit elkaar staan. Zijn van een matige grootte, rond en zeer donker.

Oren
Liggen ver uit elkaar. Zijn hoog aangezet op de schedel, klein en fijn. Rozenoren (zodanig naar achteren gericht zodat de binnenzijde van de oorschelp en de uitwendige gehoorgang zichtbaar zijn).

Lichaam
Kort, goed gebouwd. Zeer forse hals met keelhuid. Brede, schuine schouders. Stevige, ronde borstkas. Gewelfde ribben. Roach-back (karperrug). De achterhand is hoog en stevig. De buik is opgetrokken.

Ledematen
Stevig, goed gespierd. De voorste ledematen staan ver uit elkaar. Ronde, compacte voeten. De voorvoeten zijn licht naar buiten gekeerd.

Staart
Laag aangezet, rond en matig lang. Laag gedragen, zonder opwaartse krul.

Vacht
Fijn, kort, glad en dicht

Kleur
Eenkleurig met of zonder masker of zwarte snuit. Uniforme kleuren: rood in verschillende vari?teiten, fauve. Gestroomde vacht, wit of gevlekt (wit met de bovenvermelde kleuren). Leverkleurig, zwart en black-and-tan zijn niet toegestaan.

Schofthoogte
30-40 cm.

Borstomvang


Gewicht
Reuen: 24-25 kg. Teven: 22-23 kg.