Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Bullmastiff

bullmastiff

Groep Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
FCI 157
Sectie 2.1

De Bullmastiff werd in de negentiende eeuw gefokt om grote domeinen te bewaken. Het is een geslaagde kruising tussen een Bulldog en een Mastiff. Het ras werd in 1924 erkend.

Type hond
Dogtype Molosser

Land van herkomst
Groot-Brittannië

Oorspronkelijke naam
Bullmastiff

Andere naam


Karakter
Stevig, actief, behendig, met een groot uithoudingsvermogen, evenwichtig. Geestdriftig, zeer waakzaam en moedig. Het is een uitstekende waakhond. Trouw, zacht, goed gezelschap voor kinderen. Hij heeft een uitstekend reukvermogen en een dominant temperament. Met een consequente, doch zachte opvoeding moet men vroeg beginnen.

Verzorging
Niet aangepast aan het leven op een appartement. Hij heeft ruimte en beweging nodig. Hij moet regelmatig geborsteld worden en de huidplooien moeten gereinigd worden.

Gebruik
Waak- en verdedigingshond. Politie en militaire hond. Gezelschapshond.
Hoofd
Breed. Stevige vierkante schedel die huidplooien vertoont wanneer de hond alert is. Duidelijke stop. Goed ontwikkelde kaken. Korte, brede snuit. De lippen mogen niet afhangen.

Ogen
Van gemiddelde grootte, donker of hazelnootkleurig.

Oren
Klein en V-vormig, hoog aangezet ver uit elkaar en donkerder dan de rest van het lichaam.

Lichaam
Stevig. Erg gespierde hals. Brede borstkas. Gespierde schouders. Korte, rechte rug. Brede lendenen.

Ledematen
Stevig en gespierd met zware botten. Kleine voeten (kattevoeten) met afgeronde, goed gewelfde tenen. Donkere nagels.

Staart
Hoog aangezet, stevig aan de basis en naar het uiteinde smaller verlopend. Wordt recht of licht gebogen gedragen. Hij reikt tot aan de spronggewrichten.

Vacht
Kort, stug en vlak

Kleur
Elke schakering van gestroomd, rood of fauve. De kleur moet effen en zuiver zijn. Een kleine witte aftekening op de borst is toegestaan. Zwart masker op de snuit. De ogen zijn omrand door donkere aftekeningen.

Schofthoogte
Reuen: 63-68 cm. Teven: 61-66 cm.

Borstomvang


Gewicht
Reuen: 50-59 kg. Teven: 41-50 kg.