Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Chart Polski

chart-polski

Groep Windhonden
FCI 333
Sectie 3

De Chart Polski stamt af van de Aziatische Windhond. Hij werd in het barre Poolse klimaat gebruikt voor de jacht op haas, vos, ree en wolf.

Type hond
Kortharige Windhonden

Land van herkomst
Polen

Oorspronkelijke naam
Chart Polski

Andere naam
Poolse Greyhound, Poolse Windhond

Karakter
Hij is robuust en standvastig. Deze jachthond is eveneens een plezierig gezelschap. Hij moet consequent worden opgevoed.

Verzorging
Hij heeft ruimte en veel beweging nodig. Regelmatig borstelen is voldoende.

Gebruik
Jachthond. Gezelschapshond.
Hoofd
Sterk, droog en lang. Platte schedel. Weinig gemarkeerde stop. Sterke snuit. Sterke kaken. Geen open mondhoeken. Zwarte of donkergekleurde neusspiegel, afhankelijk van de kleur van de vacht. Boogvormige neusbrug.

Ogen
Tamelijk groot, amandelvormig, donkergekleurd (van donkerbruin tot amberkleurig). Zwarte of donkergekleurde oogranden.

Oren
Middelgroot, tamelijk smal. Wanneer ze zijn uitgestrekt, raken de punten gemakkelijk de binnenste ooghoek.

Lichaam
Langgerekt. Lange, gespierde, krachtige hals. Uitge-sproken schoft. Ruime borst. Rechte rug. Brede en gespierde lendenen. Schuine, licht afhangende, lange, gespierde en brede croupe. Opgetrokken buiklijn.

Ledematen
Lang, droog, goed gespierd. Ovale voeten. Gesloten, goed gewelfde tenen.

Staart
Lang, dik aan de staartwortel, in rust laag gedragen. De punt moet sikkelvormig en naar boven gebogen of compleet ringvormig zijn.

Vacht
Vrij ruw, mag niet 'draadharig', maar ook niet zijdeachtig. Is over het gehele lichaam verschillend van lengte maar over algemeen relatief kort. Langer op de schoft, korter op de ribben van de romp. Aan de achterkant en de onderkant van de staart is de vacht langer en vormt een broek.

Kleur
Alle kleuren zijn toegestaan.

Schofthoogte
Reu: 70 tot 80 cm. Teef: 68 tot 75 cm.

Borstomvang


Gewicht
Ongeveer 40 kg.