Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Australian Shepherd

australian-shepherd

Groep Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden
FCI 342
Sectie 1

De Australian Shepherd is in de twintigste eeuw in Californië ontstaan uit Australische schaapherdershonden. Boeren en veefokkers in Californië gebruikten deze hond als werkhond.

Type hond
Herdershonden

Land van herkomst
Verenigde Staten

Oorspronkelijke naam
Australian Shepherd

Andere naam
Australische Herdershond

Karakter
De Australian Shepherd is buitengewoon actief, stoutmoedig en snel. Deze intelligente hond kan tot 60 km per dag afleggen bij het hoeden van grote kudde vee- of schapen. Deze buitengewone herdershond kan ook de boerderij bewaken. Hij is aanhankelijk, kalm, goedmoedig en zeer loyaal, en daardoor een goede gezelschapshond.

Verzorging
Deze hond, die een vrijwel onbeperkte energie heeft, heeft grote open ruimten nodig. Hij moet niet in besloten ruimten worden gehouden, en hij is niet geschikt voor een leven binnenshuis. Regelmatig borstelen is voldoende om de vacht in goede conditie te houden.

Gebruik
Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Gezelschapshond.
Hoofd
Scherp omlijnd, krachtig en droog. Schedel even lang als breed. Matige, maar goed gedefinieerde stop. Zwarte of bruine neusspiegel die harmonieert met de kleur van de vacht.

Ogen
Amandelvormig. Bruin, blauw, amberkleurig, of elke variatie of combinatie daarvan.

Oren
Hoog aangezet. Driehoekig. Middelgroot. Naar voren of opzij gevouwen als de hond alert is. Opstaande of hangende oren zijn een ernstige fout.

Lichaam
Sterke hals. Rechte, lange ruglijn. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Matig hellende croupe.

Ledematen
Benen met sterke botten. Ovale, compacte voeten.

Staart
Recht, van nature kort, of voorheen gecoupeerd (mag niet langer zijn dan 10 cm.)

Vacht
Middellang. Recht en golvend. Middelmatig gevormde manen, kraag en broek.

Kleur
Blue merle, zwart, red merle. Al deze kleuren met of zonder witte aftekeningen, met of zonder tan (koper). De witte kleur mag zich niet uitstrekken voorbij de schoft. Wit is toegestaan op hals, borst, benen en onderkant van de snuit, met een bles op het hoofd. Ogen moeten geheel door kleur zijn omringd.

Schofthoogte
Reuen : 51-58 cm. Teven: 46-53 cm.

Borstomvang


Gewicht
20-25 kg.