Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Drever

drever

Groep Lopende honden - zweethonden en verwante rassen
FCI 130
Sectie 1.3

Dit zeer oude ras lijkt heel veel op de Westfaalse Dasbrak, omdat het een kruising is tussen de Westfaalse Dasbrak en plaatselijke brakkenrassen. Volgens sommigen werd ook de Dashond gebruikt. De Drever werd in 1947 officieel door de Zweedse Kennel Club erkend, en in 1953 door de FCI. De eerste standaard werd in 1953 opgesteld. Buiten het land van herkomst is de Drever niet erg bekend.

Type hond
Lopende honden

Land van herkomst
Zweden

Oorspronkelijke naam
Drever

Andere naam


Karakter
De Drever is vasthoudend, moedig en waakzaam, en hij heeft een uitstekende neus en een luide stem. Hij jaagt alleen of in meutes op haas, vos en zelfs wild zwijn. Hij is een aangename gezelschapshond en hij heeft een vastberaden baas nodig.

Verzorging
Hij heeft ruimte en beweging nodig. Hij moet ook regelmatig worden geborsteld.

Gebruik
Jachthond. Gezelschapshond.
Hoofd
Relatief groot en lang. Iets geprononceerde stop. Rechte, of licht gebogen neusbrug. Sterke en zeer hoekige snuit. Grote neusspiegel.

Ogen
Donkerbruin. Dunne oogleden.

Oren
Middellang, breed met ronde einden, plat tegen het hoofd hangend.

Lichaam
Rechthoekig gebouwd. Lange, vrij sterke hals zonder keelhuid. Goed ontwikkelde borstkas. Basis van het borstbeen onder de ellebogen. Krachtige, relatief korte lendenen. Buiklijn licht opgetrokken. Rechte, lange rug. Brede, sterke en iets hellende croupe.

Ledematen
Stevige voeten met gesloten, goedgewelfde tenen en stevige voetzolen. Korte, sterke en gespierde benen.

Staart
Lang, dik aan de basis, hangend gedragen.

Vacht
Dicht en recht. Betrekkelijk kort op hoofd, onderbenen en onderkant van de staart. Langer op de hals, rug en achterkant van de dijen. Vormt een pluim aan het staarteind.

Kleur
Alle kleuren zijn toegestaan, maar witte aftekeningen dienen duidelijk zichtbaar te zijn. Witte bles en kraag zijn zeer gewenst, evenals witte aftekeningen op staartpunt en voeten. Kleuren moeten zuiver zijn.

Schofthoogte
Reu: 32 tot 40 cm. Teef: 30 tot 38 cm.

Borstomvang


Gewicht
Ongeveer 15 kg.