Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Poedelpointer

poedelpointer

Groep Staande honden
FCI 216
Sectie 1.1

De Pudelpointer werd door de Duitse Baron von Zedlitz aan het eind van de negentiende eeuw ontwikkeld. Hij kruiste de Poedel, die van de Barbet afstamt, met de Engelse Pointer in een poging een hond te creëren die een speurhond, pointer en retriever is. Het ras is tegenwoordig nog steeds niet stabiel. De Pudelpointer is noch in Duitsland, waar hij moet concurreren met de Duitse Staande Draadhaar, noch daarbuiten populair. Het ras is zeldzaam.

Type hond
Continentale Pointers

Land van herkomst
Duitsland

Oorspronkelijke naam
Pudelpointer

Andere naam
Poedelpointer

Karakter
De energieke Pudelpointer kan op elk soort terrein jagen (veld, bos en moerasland). Hij heeft van de Engelse Pointer zijn scherpe neus, levendigheid en snelheid geërfd; van de Poedel heeft hij zijn slimheid en voorliefde voor het water. Hij volgt energiek een spoor en hij is een zeer goede retriever. Hij is goedmoedig en heeft een consequente opvoeding nodig.

Verzorging
Hij heeft ruimte en beweging nodig. Hij moet regelmatig worden geborsteld en er moet geregeld aandacht worden besteed aan zijn oren.

Gebruik
Jachthond.
Hoofd
Middellang, breed met borstelig haar (baard en borstelige wenkbrauwen). Abrupte stop geeft een wat hol gezicht. Gebogen neusbrug ("wipneus") als van Engelse Pointer. Brede, lange snuit.

Ogen
Middelgroot en rond, geel tot geelbruin.

Oren
Middellang, meer puntig dan rond, met veel haar, zeer vlak tegen de wangen hangend.

Lichaam
Vrij stevig. Middellange, droge, gewelfde en gespierde hals. Hoge, lange schoft. Matig brede en zeer diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Zeer gespierde lendenen. Opgetrokken buiklijn. Korte flanken. Korte, rechte rug. Lange, goed gespierde en matig hellende croupe.

Ledematen
Gespierde benen. Ronde voeten met gesloten tenen en stevige voetzolen.

Staart
Licht van gewicht, zeer recht met hard draadachtig haar. Werd vroeger gecoupeerd, couperen is in Nederland verboden.

Vacht
Hard, middellang, ruw en dicht. Kort op de onderbenen.

Kleur
Bruin of geelbruin. Witte, zwarte, te bleke of schimmel aftekeningen zijn niet toegestaan.

Schofthoogte
Ongeveer 60 tot 65 cm.

Borstomvang


Gewicht
25 tot 30 kg.