Algemeen  
Rassen beschrijvingen De aanschaf van een hond De regels bij aanschaf Op zoek naar een fokker Asiel honden Behendigheid Gehoorzaamheid
  Verzorging  
Verzorging algemeen Tanden Vacht Parasieten Ogen Oren Neus Beweging
  Gedrag  
Opvoeding van de hond Socialisatie van pups Erfelijke aanleg van gedrag Leren / conditioneren Probleem gedrag Uw hond alleen thuis Zindelijkheidstraining Trekken aan de riem Deemoedsplassen Bench training Leren apporteren
  Foto & Video
Lara 0 - 11 weken Lara 11 - 13 weken Lara 14 - 17 weken Lara Tot een half jaar Lara Tot één jaar Lara Foto shoot thuis 2007 Lara In de studio 2007 Bo als pup Lara & Bo In de studio 2008 Dogwise Boswandeling Juni 2007 Boswandeling Augustus 2007 Walk-about Vorden 2007 Walk-about Bussloo 2008 Dogwise Zomerspel 2008 Dogwise Zwembad 2008 Video Stop dogfighting Lara & Bo video
 


Braque de l'Ariege

braque-de-l-ariege

Groep Staande honden
FCI 177
Sectie 1.1

De Braque de l'Ariège is het resultaat van kruisingen in de negentiende eeuw van de oude Franse pointer met witte en oranjekleurige pointers uit Zuid-Frankrijk mogelijk is ook de Saint Germain Pointer voor extra elegantie en kracht gebruikt. Jagers en fokkers in Ariège, Frankrijk, doen hun best dit ras te behouden.

Type hond
Continentale Pointers

Land van herkomst
Frankrijk

Oorspronkelijke naam
Braque de l'Ariège

Andere naam
Braque de Toulouse, Braque du Midi

Karakter
Deze stoutmoedige, zeer energieke hond met een uitstekend reukvermogen is een bekwaam retriever die voor elk soort jacht geschikt is. Hij wordt in het bijzonder gebruikt voor de jacht op patrijs en kwartel. Hij is snel en onafhankelijk, en hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Verzorging
Hij heeft ruimte en beweging nodig. Hij moet regelmatig worden geborsteld.

Gebruik
Jachthond.
Hoofd
Lang, hoekig en smal. Licht gewelfde schedel. Vrij duidelijk achterhoofds-knobbel. Lichte stop. Lange, rechte, soms iets gebogen neusbrug. Vrij dunne lippen. Roze, roodachtige (vleeskleurig) of kastanjebruine lippen en neus, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Ogen
Enigszins ovaal, donker amberkleurig of bruin.

Oren
Lang, dun, gekruld, niet vlak tegen het hoofd liggend.

Lichaam
Slank. Hals niet erg lang, vrij sterk met lichte keelhuid. Geprononceerde schoft. Brede, hoge en diepe borstkas. Gewelfde ribben. Buiklijn iets opgetrokken. Licht hellende croupe. Rechte en vrij lange rug.

Ledematen
Gespierde droge benen met stevige botten. Compacte, ovale hazenvoeten met gesloten tenen.

Staart
Dik aan de basis, toelopend naar het eind. Werd ongeveer halverwege gecoupeerd, inmiddels is dit in Nederland verboden. Mag niet hoger dan de ruglijn worden gedragen.

Vacht
Kort, dicht en glanzend. Fijner en dichter tegen het lichaam op hoofd en oren.

Kleur
Wit met onregelmatige oranje of kastanjebruine vlekken of spikkels, die soms alleen op de huid voorkomen.

Schofthoogte
Reu: 60 tot 70 cm. Teef: 56 tot 65 cm.

Borstomvang


Gewicht
25 tot 30 kg.